VPNGids.nl

Responsive
Redesign

Klant

Logo VPNGids.nl

Activiteiten

Webdesign
Grafisch ontwerp

VPNGids.nl is een online platform met authoriteitscontent over online privacy en internetveiligheid. Hierop vind je artikelen, geschreven door redacteuren met uitgebreide ervaring op het gebied van internetveiligheid en privacy. Foxxi is benaderd door VPNGids.nl, omdat ze hun website sterker wilden positioneren. De nieuwe website moest de gebruiksvriendelijkheid en online vindbaarheid vergroten en dit alles binnen een nieuwe visuele identiteit die past bij de waarden van VPNGids.nl. Bij dit project hebben we gewerkt volgens ons 4C-model:

Afbeelding nieuwe website VPNGids.nl

Kleuren en typografie

Bij de realisatie van ons ontwerp was kleurgebruik een belangrijk thema. De kleuren die zijn gebruikt zijn een samensmelting van kleuren die passen bij de waarden van VPNGids.nl, kleurtrends voor websites en kleurgebruik dat hoge gebruiksvriendelijkheid  bevordert. De elementen in het ontwerp die eruit moeten springen, zijn feller van kleur, zodat ze meteen opvallen. Aangezien VPNGids.nl een website is met veel content, speelt de leesbaarheid van teksten een belangrijke rol voor de gebruiksvriendelijkheid. Hierdoor was ook het gebruik van lettertypen cruciaal voor het succes van de website. We hebben VPNGids.nl continu betrokken bij de realisatie. Bij iedere mijlpaal zaten we samen om de voortgang door te spreken. Daarnaast hadden zij online toegang tot de ontwerpen, zodat zij altijd in het bezit waren van de laatste versie.

Afbeelding kleurgebruik VPNGids.nl

Resultaat

Dit alles heeft geresulteerd in een professionele responsive website met een unieke uitstraling die aansluit bij de waarde en gebruikers van VPNGids.nl. De nieuwe layout maakt het mogelijk om eenvoudig te navigeren op de website en door middel van een verbeterde leesbaarheid, leidt dit een veel betere en ergonomische gebruikservaring.

Bekijk website