Rozet

Double Exposure Banieren

Klant

Logo Rozet Arnhem

Activiteiten

Grafisch ontwerp
Fotografie

Team

Gideon Veldhuis
Henck Pengel

Rozet heeft ons benaderd voor de visualisatie van elf banieren voor aan de buitenkant van het pand. Rozet is een cultureel centrum in Arnhem welke gericht is op cultuur, kunst, kennis en educatie. Binnen deze opdracht hebben we gewerkt volgens ons eigen 4C-model.

Banieren buiten Rozet

In gesprek met de klant

Om de precieze behoefte vanuit Rozet te achterhalen, zijn wij met hen in gesprek gegaan. Rozet gaf aan dat zij hun nieuwe huisstijl letterlijk naar buiten willen brengen. Dit wilden zij doen door banieren aan de buitenzijde van het pand te plaatsen, met daarop foto’s van Arnhemmers en hun droom. Wij zijn gevraagd om de fotografie en de ontwerpen van de banieren te verzorgen. De vraag van Rozet was hoe het beeld van de droom en de persoon met elkaar gecombineerd konden worden. Om dit te verwezenlijken is gekozen voor een double exposure effect. Dit is een techniek waarbij twee afzonderlijke beelden worden samengevoegd.

Double Exposure effect

Een toepassing van het double exposure effect

Een goede voorbereiding

Na het gesprek met Rozet hebben we drie voorbeelden uitgewerkt, waarbij we het double exposure effect op verschillende manieren hebben toegepast. De drie uitwerkingen hebben we voorgelegd aan Rozet, zodat zij konden aangeven of dit in lijn was met hun verwachtingen. We hebben er bewust voor gekozen om ook uitwerkingen voor te leggen die in eerste instantie niet de voorkeur hadden bij Rozet. Dit zorgde voor nieuwe inzichten en daardoor ook een andere behoefte vanuit Rozet. Wanneer er consensus was over de stijlkeuze, startten we met de shoots.

Double Exposure concepten

De drie verschillende uitwerkingen om de stijlkeuze te bepalen (3e concept werd gekozen)

We hebben een test shoot gedaan, zodat we konden onderzoeken welke belichting we moesten toepassen, wat voor een kleur de kleding van de modellen moest zijn en welke pose zij het beste konden aannemen voor het beste resultaat.

Foto belichting

Opstelling van de belichting

Modellen en locaties

In totaal hebben we met elf modellen gewerkt. We hebben van ieder model foto’s gemaakt in de studio en daarnaast hebben we voor het droom beeld foto’s gemaakt op verschillende locaties. Samen met Rozet hebben we naar de foto’s gekeken en hebben we  bepaald welke foto’s we wilden gebruiken voor de banieren. Het was belangrijk om de droom duidelijk naar voren te laten komen, maar tegelijkertijd moest het een geheel zijn. Hierop hebben wij de double exposure techniek toegepast wat heeft geleid tot een mooi resultaat.

Rozet Arnhem banieren